Американската технологична компания Meta смята да  начислява 47,5% комисионна върху

...
Американската технологична компания Meta смята да  начислява 47,5% комисионна върху
Коментари Харесай

Meta иска да прибира близо половината от приходите при продажби в метавселенета

Американската софтуерна компания Meta счита да  начислява 47,5% комисионна върху продажбите на цифрови активи в своята платформа за виртуална действителност Horizon Worlds, която играе основна роля в проекта й за основаване на т.нар метавселена, съобщи Си Ен Би си.

Гигантът в областта на обществените мрежи разгласи в блога си в понеделник, че ще разреши на дребен брой от консуматори на Horizon Worlds в Съединените щата да основават и продават виртуални активи, в това число незаменими токени  (NFT) в цифровите пространства, които самите те са построили. В поста обаче от Meta не показаха каква комисионна счита да наложат върху продажбата на тези активи.

Говорител на Meta удостовери пред Си Ен Би Си в сряда, че Meta ще прибира общо 47,5% от цената на всяка трансакция. Това включва „ такса за хардуерна платформа “ от 30% върху продажби, направени през магазина Meta Quest Store, където компанията продава приложения и игри за своите очила за виртуална действителност. Отделно платформата Horizon Worlds ще начисли такса от 17,5%.

Размерът на комисионната разгневи някои в общността на NFT. Един консуматор на Twitter написа: „ Мразя те Фейсбук! “. „ Ако Meta желае 47,5% от продажбите на NFT, те би трябвало да приказват с IRS (данъчната работа на САЩ), тъй като за мен няма да остане задоволително, че да си платя налозите “, написа различен.

За съпоставяне, известната борса за NFT прибира 2,5% от всяка трансакция, а съперникът и LooksRare таксува единствено 2%.

Най-любопитното в тази ситуация е, че в предишното основният изпълнителен шеф на Meta Марк Зукърбърг и други ръководители на компанията подлагаха на критика Apple, че начислява 30% комисионна върху продажбите в нейния App Store.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР